Pizza cu piept de pui

de Angelina_Elena in Pizza, 8 Aug 2013 | 17374 vizualizari

 

Cu toate ca este prima data cand fac pizza cu piept de pui, ma declar foarte multumita de rezultat!:) Va astept si pe voi, e proaspat scoasa din cuptor!>:D

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 g faina
  • 2 lingurite zahar
  • 1 cub drojdie (25 g)
  • 1 lingura untura
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 varf lingurita busuioc
  • 1 varf lingurita oregano
  • 1/2 lingurita sare
  • apa calduta

Topping:

  • 1 piept de pui
  • 1 bol mic ciuperci de padure
  • 1 ceapa
  • 1 cana bulion
  • 150 g masline
  • 200 g cascaval Delaco Sofia
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu piept de pui:

Aluat:

Intr-un bol punem drojdia sfarmata, cele 2 lingurita de zahar, 2 lingurite faina si adaugam putina apa calduta, cat sa dizolvam totul.

Lasam 10 minute sa dospeasca.

Intr-un vas punem faina, sarea, untura, drojdia dospita, busuiocul si oregano.

Adaugam treptat apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Adaugam apoi uleiul de masline si mai framantam 10 minute.

Presaram putina faina peste aluat si-l acoperim cu un prosop curat.

Lasam pana isi dubleaza volumul.

Topping:

Pieptul de pui il spalam si il curatam, apoi il condimentam cu sare, piper si boia dulce.

Il punem la rumenit intr-o tigaie cu putin ulei in ea si acoperim cu un capac.

Lasam sa se rumeneasca frumos pe o parte, apoi intoarcem si pe cealalta.

Dupa ce e facut, il lasam sa se raceasca apoi il taiem feliute.

Ciupercile le tocam marunt iar ceapa o taiem rondele.

Cum procedam:

Scoatem aluatul pe masa infainata si il framantam putin.

Il impartim in doua (o parte mai mare si una mai mica).

Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie potrivita, apoi asezam in tava tapetata cu folie de aluminiu sau hartie de copt.

Peste aluat punem bulion, apoi cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari, asezam feliute de piept de pui, rondele de ceapa, ciuperci si masline.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumenste frumos.

Se serveste calda.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus am obtinut o pizza cu diametrul de 32/32 cm si alta cu diametrul de 32/22 cm.

2

Se poate servi cu sos grecesc sau sos de rosii cu busuioc.

3

Se mai poate adauga si ardei gras sau feliute de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza briose